Rudarska 1, 72240 Kakanj
info@radioklubkakanj.ba

Radovi u Radio klubu Kakanj za mjesec oktobar 2021.

Radovi u Radio klubu Kakanj za mjesec oktobar 2021.

U proteklih mjesec dana, u Radio klubu “Kakanj” je izvršeno nekoliko aktivnosti od strane Primopredajne sekcije, a sa ciljem boljeg korištenja klupske opreme i boravka u prostorijama.

Izvršeno je postavljanje delta loop antene koja će se koristiti za radioamaterske kratkotalasne opsege 7-28 MHz. Ova antena će se koristiti na talasnim dužinama 40, 20, 15, 10 metara. U pripremi je i izrada još jedne delta loop antene za talasnu dužinu 80 metara, horizontalne polarizacije.

Također je izvršena reorganizacija informatičke i radio opreme koja se koristi u PPS dijelu Radio kluba, na čemu je radio koordinator Primopredajne sekcije Rasmin Čolak E73KT. Postavljene su police za opremu, a u pripremi su i police za pehare i ostale nagrade koje je Radio klub “Kakanj” osvojio na raznim domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Intenzivirane su pripreme za održavanje CQ WW SSB takmičenja, koje će se ove godine održati između 30. i 31. oktobra 2021. godine. Primopredajna sekcija planira učešće i predstavljanje Radio kluba na ovom takmičenju iz klupskih prostorija.

Ovim putem se želimo zahvaliti svim simpatizerima Radio kluba “Kakanj” koji su pomogli u realizaciji ovih aktivnosti, a posebno Kenanu Trako i Amaru Adiloviću za izradu i montažu polica, Almiru Čelikoviću za uređenje i renoviranje zida u prostorijama Kluba, te članovima Kluba Rasminu Čolaku i Erminu Zaimoviću, koji su svojim sredstvima finansirali i obezbijedili logistiku za održavanje ovih aktivnosti, kao i uređenje prostorija Radio kluba.

Vaša reakcija
+1
0
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

Tags: ,

Komentariši