Rudarska 1, 72240 Kakanj
info@radioklubkakanj.ba

Radio klub Kakanj obilježava Mjesec mladih u eteru – December YOTA Month 2022

Radio klub Kakanj obilježava Mjesec mladih u eteru – December YOTA Month 2022

Ove godine, Asocijacija radioamatera u Bosni i Hercegovini se pridružuje radioamaterskim savezima širom svijeta u obilježavanju Mjeseca mladih u eteru – December YOTA Month 2022, projektu Radne grupe za mlade Regije 1 Međunarodne radioamaterske unije (IARU R1 Youth WG), koji ima za cilj promovisati radioamaterizam svim budućim, ali i sadašnjim mladim radioamaterima do 26. godine života.

ARAuBiH je za potrebe obilježavanja YOTA mjeseca dobila specijalni pozivni znak E71YOTA. Znak mogu koristiti isključivo mladi do 26 godina života, bez obzira da li posjeduju radioamatersku dozvolu ili ne, pod uslovom da obavljaju veze isključivo pod nadzorom radioamatera licenciranog za opseg na kojem će se raditi.

Radio klub Kakanj se, kao i prethodnih godina, priključuje obilježavanju YOTA mjeseca. Primopredajna sekcija će iz prostorija Kluba uspostavljati KT veze, a također su u planu aktivnosti sa mladima na području Opštine Kakanj, koji će uspostavljati UKT i KT veze sa radioamaterima širom BiH i svijeta.

Ukoliko imate manje od 26 godina života i zainteresovani ste za učešće u YOTA mjesecu, možete se obratiti Koordinatoru Primopredajne sekcije, ujedno i Koordinatora YOTA mjeseca u Bosni i Hercegovini, Čobo Suadu E79SUA, na email adresu pps@radioklubkakanj.ba ili lično.

Vaša reakcija
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Tags:

Komentariši